Seggers Badkamers: een familiebedrijf pur sang

Begin deze week gingen de deuren weer open van Seggers Badkamers. Het pand aan de Mercuriusweg is ingeruild voor een schitterende nieuwe locatie, namelijk aan de Vriezerweg in Tynaarlo. Met zesennegentig zonnepanelen, vijf zonnecollectoren en een grondgebonden warmtepomp is het pand bovendien ook nog volledig energieneutraal. Tijd voor een belletje met eigenaresse Janet Seggers.

Door Jasper Boot

Een nieuw pand voor meer zichtbaarheid en beleving

“In september 2019 zijn wij gestart met de verbouwing”, begint Janet enthousiast te vertellen. “Wij waren eigenlijk helemaal niet bezig met een eventuele verhuizing van ons bedrijf. Per toeval kregen wij de mogelijkheid om een stuk grond te kopen op een A-locatie in Tynaarlo. Uiteindelijk is het allemaal snel gegaan, want sinds deze week zijn wij geopend.”

“Met ons nieuwe pand zijn wij veel zichtbaarder geworden, aangezien de showroom langs een drukke weg ligt. Bovendien is in onze splinternieuwe showroom veel meer ruimte om verschillende badkamers te presenteren en hebben wij een breed scala aan tegels tentoongesteld.”

Black Line badkamer Baderie

Het pand is energieneutraal gebouwd met maar liefst 96 zonnenpanelen, vijf zonnecollectoren en een grondgebonden warmtepomp. "Op deze manier dragen wij ook ons steentje bij aan het milieu", legt Janet met trots uit.

"In onze showroom willen wij voor extra beleving zorgen. Wij maken gebruik van een 3D-tekenprogramma en klanten kunnen met een VR-bril hun nieuwe badkamer alvast bekijken. In onze showroom hebben wij een groot aanbod van A-merken en bieden wij de consument vijf jaar garantie op een badkamer."

Een familiebedrijf pur sang

Familiebedrijven staan in Nederland nog steeds hoog aangeschreven, omdat het vertrouwen geeft bij de consument. Voor Seggers Badkamers geldt dit ook. “Mijn man, dochter en zoon zijn werkzaam binnen ons bedrijf. Mijn man houdt zich bezig met de voorkant van het bedrijf, terwijl ik mij dagelijks bezighoudt met de cijfers. Mijn zoon is monteur en mijn dochter houdt zich één dag in de week bezig met de pr-zaken. “Hoe het is om samen met mijn man een eigen bedrijf te runnen?”, reproduceert Janet mijn vraag. “Wij zijn inmiddels al 30 jaar getrouwd en het gaat nog hartstikke goed. Ik vind het juist prettig om samen met mijn man te werken.”

Moderne keuken
Landelijke keuken
Klassieke keuken

“Wat ons uniek maakt? Wij hebben goed geschoolde monteurs. Bij Seggers Badkamers hebben wij twee installatiemonteurs en een tegelzetter in dienst. Wij kiezen er bewust voor om goed geschoolde monteurs aan te nemen, zodat wij kwaliteit kunnen leveren aan de klant. Ik geloof er namelijk niet in dat iedereen overal goed in kan zijn. Onze tegelzetter heeft oprecht liefde voor zijn vak en kan doordoor excelleren in zijn vakgebied. Ik merk aan klanten dat ze het fijn vinden dat ze bij ons niet nog een ZZP’er hoeven in te schakelen om de badkamer te installeren.”

Veel ondernemers zijn tegenwoordig bezig met groter worden, maar voor Seggers ligt dit net even iets anders. “Met Seggers Badkamers willen wij niet té groot worden. Wij kiezen er liever voor om alle werkzaamheden goed te doen, dan opschalen en minder kwaliteit te kunnen leveren. In de toekomst hopen wij wel nog een installateur erbij te kunnen nemen, maar op dit moment is dat geen must.”

Verhuizing in COVID-19 tijdperk

Last van de coronacrisis heeft Seggers nog niet echt gehad. "Wij houden ons heel strikt aan de richtlijnen van het RIVM in onze showroom. Een aantal klanten hebben de badkamer renovatie nog even uitgesteld, omdat ze zich door de situatie niet prettig voelden." Het virus begon in Nederland parten te spelen tijdens de verhuizing naar de nieuwe locatie. "Ik ben blij dat wij sinds deze week over zijn nieuwe locatie, maar desondanks is onze showroom nog niet helemaal af." In september hoopt, als het RIVM het toelaat, Seggers Badkamers de officiële opening te houden. "Al met al was het een best heftige periode. Van de verhuizing heb ik geen spijt, maar als alles achter de rug is, dan kunnen wij pas echt gaan genieten", rond de onderneemster het gesprek af.

Bezoek onze showroom Maak vrijblijvend een afspraak!

Maak een afspraak